言語の選択:

国際教養学部 国際教養学科

研究者リスト >> LOUIS WANK DAVID
 

LOUIS WANK DAVID

 
アバター
研究者氏名LOUIS WANK DAVID
 
ワンク ルイス デヴィット
URL
所属上智大学
部署国際教養学部国際教養学科
職名教授
学位学士(オベリン カレッジ), 修士(ハーバード大学), 博士(ハーバード大学)
科研費研究者番号60245793
J-Global ID200901010108017361

研究キーワード

 
sociology, global studies, political sociology, economic sociology, social networks, religion, business, cuisine, globalization, power, systems theories

経歴

 
2003年10月
 - 
2004年3月
東京大学大学院人文社会系研究科  非常勤講師 
 

受賞

 
1997年
The John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Program on Peace and International Cooperation Research and Writing Grant for August, 1998-March, 2000 (U.S. $100,000)
 
1992年
Harvard Academy for International and Area Studies Kukin Fellowship
 
1991年
National Science Foundation Graduate Fellowship
 
1988年
National Science Foundation Graduate Fellowship
 
1988年
M.A passed with distinction, Harvard University
 

論文

 
 
David L. Wank   
global-e   11(4)    2018年   [査読有り]
 
David L. Wank   James Farrer   
global-e   online journal-online journal   2017年   [査読有り][招待有り]
 
James Farrer   David L. Wank   Christian Hess   Chuanfei Wang   Lenka Vyletalova   Monica Carlvaho   
FFIジャーナル   222(3) 257-263   2017年   [招待有り]
 
王达伟   
全球學評論   2 26-35   2015年   [査読有り][招待有り]
 
global-e   2(2)    2008年   

MISC

 
 
David L. Wank   
AGLOS News   (10)    2007年4月   [招待有り]
 
David L. Wank   
AGLOS News   (4)    2004年4月   [招待有り]
 
David L. Wank   
Sociology Lives      1991年   [招待有り]

講演・口頭発表等

 
 
Perspectives on Global Studies: history, theory and practice
David L. Wank   
Invited lecture. 一橋大学 Social Sciences and Global Studies Research Lecture Series   2018年2月27日   [招待有り]
 
「現代中国の文化ルネサンスと文化産業:ライフスタイルとしての茶と文化」
足羽与志子   David L. Wank   
静岡茶の世界を考える懇話会, 静岡県立大学グローバル地域センター   2018年2月23日   
 
Globalizing Chinese Buddhism as values and ethics
Yoshiko Ashiwa   David L. Wank   
Invited lecture. Department of Chinese Studies, National University of Singapore   2017年12月7日   [招待有り]
 
Global Chinese Buddhism: ideoscape of values, ethics and lifestyles
Yoshiko Ashiwa   David L. Wank   
Invited lecture. Xiamen University, Department of Anthropology   2017年9月19日   
 
Globalization of Japanese cuisine
David L. Wank   
Invited in-class lecture, Fashion Institute of New York   2017年9月19日   

所属学協会

 
 
   
 
American Sociological Association
 
   
 
Association of Asian Studies
 
   
 
Asian Studies Conference Japan

共同研究・競争的資金等の研究課題

 
 
現代中国における腐敗パラドックスに関するシステム/制度論的アプローチ
日本学術振興会: 科学研究費助成事業科学研究費補助金
菱田 雅晴 
研究期間: 2017年4月 - 2022年3月
 
Globalizing Chinese Buddhism: Ideoscape of Values, Ethics, and Lifestyle
日本学術振興会: 科学研究費助成事業科学研究費補助金
David Wank 
研究期間: 2016年4月 - 2019年3月
 
中国共産党に関する政治社会学的実証研究ーー中南海研究
日本学術振興会: 科学研究費助成事業科学研究費補助金
菱田 雅晴 法学部 
研究期間: 2011年4月 - 2015年3月
 
食文化におけるコンタクト・ゾーンとソフト・パワーの社会学的研究
日本学術振興会: 科学研究費助成事業科学研究費補助金
FARRER James 国際教養学部 
研究期間: 2010年4月 - 2014年3月
 
グローバル化する食消費と社会的アイデンティティの確立
上智大学: 共同研究日
James Farrer Sophia University Professor 
研究期間: 2007年4月 - 2008年3月

その他

 
 
For my class on economic sociology, the students first read about theoretical perspectives and then develop a field project that they pursue. This links up what they learn in the classroom with the real world.
 
 
From when I first started teaching at Sophia, I have asked students on the last day of class to write an evaluation of the course. Depending on the course, this is either an essay or a standardized evaluation form. This gives the students an opportunity to communicate to me the strong and weak points of the course, so that I can improve it each year.